Rådet: Anbefalinger fra ekspertudvalg skal ses som en samlet pakke

Det er vigtigt, at man ikke plukker enkelte anbefalinger fra ekspertudvalget på socialområdet ud, da nogle anbefalinger er forudsætninger for, at andre vil have den ønskede effekt.

Mand står med rollator
Nyhed

Ekspertudvalget på socialområdet er nedsat af regeringen og har haft som opgave at udarbejde anbefalinger til en bæredygtig faglig og økonomisk udvikling på socialområdet.

Rådet for Socialt Udsatte bakker op om ekspertudvalgets 19 anbefalinger under forudsætning af, at de ses som en samlet pakke.

- Det er vigtigt ikke at plukke udvalgte anbefalinger ud, da nogle anbefalinger er forudsætninger for, at andre vil have den ønskede effekt, skriver rådet blandt andet i bemærkningerne til ekspertudvalgets anbefalinger.

Her kan du kan læse rådets bemærkninger i fuld længde.

Rådet understreger, at den samlede implementering af anbefalingerne bør planlægges grundigt, følges tæt og evalueres løbende. Der kan eventuelt hentes inspiration i 10-årsplan for psykiatrien ift. en samlet, langsigtet, finansieret plan, som følges og monitoreres.

I bemærkningerne skriver rådet blandt andet også, at det er et politisk ansvar at sørge for, at lovgivning og økonomi gør det muligt for mennesker at få den hjælp, de har brug for, på det specialiserede socialområde. Økonomistyring må ikke gå ud over kvaliteten af borgernes tilbud.

Rådet mener, at udvalgets anbefalinger løser den opgave, som udvalget er blevet stillet. Her har forudsætningen været, at anbefalingerne skal være neutrale for de offentlige finanser.

Kontakt

Portræt af Kristian Volden

Kristian Volden

Presse- og kommunikationskonsulent
41 85 10 21