Sparring og rådgivning

Har du brug for sparring eller rådgivning ift. at få socialt udsatte grupper til at deltage i fx udviklingsprojekter, høringer, møder eller lignende? Eller om lokale udsatteråd? Så hjælper vi meget gerne.

Mennesker omkring et bord prioriterer i forslag tegnet på papir

Mennesker med erfaringer som brugere af psykiatrien deltager i borgerhøring, for at komme med gode råd og forslag til indretningen af fremtidens psykiatritilbud. Socialministeren samt social- og sundhedsordførerne fra Folketinget deltog og fik præsenteret forslagene.

Klik på bjælkerne herunder og læs mere om, hvordan vi kan hjælpe eller rådgive dig om henholdsvis deltagelse eller lokale udsatteråd.

Vil du vide mere om deltagelse?

I Rådet for Socialt Udsatte mener vi, at det er afgørende, at socialt udsatte mennesker har mulighed for at byde ind med deres unikke viden og erfaring, når der udvikles socialpolitik, lokalpolitik og planlægges fx sociale tilbud eller andet, der vedrører gruppen.

I dag er det langt fra alle steder, der skaber passende rammer for, at gruppen af socialt udsatte borgere kan blive hørt. Derfor har vi lagt os i selen for at inspirere og hjælpe kommuner, organisationer m.fl. til at arbejde med deltagelse.

Vi arbejder for at deltagelse bliver mere end blot "inddragelse" og "involvering",  hvor man ofte kun inviterer gruppen med om bordet, når det er belejligt og når beslutningerne mere eller mindre allerede er truffet. Deltagelse er en rettighed og en følelse af at blive hørt, set og forstået. En ret til at have magt og selvbestemmelse over eget liv.

Du kan kontakte os via oplysningerne til højre på siden for en snak om, hvordan vi kan hjælpe din organisation.

Eksempler på deltagelse og gode råd, hvis du vil arbejde mere med deltagelse

Rapportens forside med portræt af Dennis, som har erfaring med sociale problemer
Inspirationshæfte

Rådet for Socialt Udsatte ønsker at sætte fokus på, hvordan vi styrker deltagelse for mennesker i socialt udsatte positioner.

Rådet for Socialt Udsatte
Tjekliste
Kvinder arbejder med garn og tekstiler på Kofoeds Skoles værksted

Til dig der vil styrke demokratisk deltagelse blandt borgere i socialt udsatte positioner

Vil du vide mere om lokale udsatteråd?

Ikke to lokale udsatteråd er ens, og der er ikke én opskrift på, hvordan et lokalt udsatteråd kan eller bør sammensættes eller fungere. Men der er en række forhold, som man med fordel kan tage hensyn til, når man arbejder med lokale udsatteråd eller gerne vil nedsætte et udsatteråd.

Rådet for Socialt Udsatte har siden 2017 aktivt arbejdet for at støtte de eksisterende lokale udsatteråd i deres arbejde og inspirere til, at flere kommuner nedsætter et lokalt udsatteråd.

Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere, eller hvis du har brug for sparring og rådgivning om lokale udsatteråd.

Eksempler på lokale udsatteråds arbejde

To personer i dialog over bord
Det Sociale Klippekort 

Esbjerg Udsatteråds initiativ Det Sociale Klippekort giver medlemmer i byrådet mulighed for at mødes med en frivillig lokal borger, der...

Holstebro Udsatteråds "Udsattedag" med boder fra de sociale organisationer. Mennesker kigger på, balloner fra Kirkens Korshær, banner med Hus-Fobi på
Involverende møder på væresteder

Holstebro Udsatteråd består udelukkende af borgere, der selv har erfaring med at være i en socialt udsat position. Her følger vi...

Kontakt

Portræt af Helena Hanna Holm på hvid baggrund

Helena Hanna Holm

Politisk konsulent
41 85 10 49
Portræt af Camilla Uhrskov Jordal på hvid baggrund

Camilla Uhrskov Jordal

Politisk konsulent
41 85 10 78